Een stukje geschiedenis

Het was in het landelijke Terlanen (een gehucht van Overijse) dat René Van Eyck in 1965 een zaakje in tuinmachines opstartte. Heel bescheiden in een kleine garage die als winkel en atelier fungeerde bestond de stock uit 3 grasmaaiers van het merk Flandria. Al snel wisten de plaatselijke boeren en serristen de zaak te vinden en werd het gamma uitgebreid met Gutbrod-frezen en kleine tuintraktoren.

De firma groeide snel zowel qua personeelsbestand als qua productgamma en verhuisde naar een groter pand in Overijse. Om nummer één in de streek te blijven werd er continu geïnvesteerd en ook over de grenzen heen gekeken. Met 4 collega’s die een gelijkaardige zaak runden in andere provincies werd de firma Immacover opgericht die de merken BTS en Eurosystems importeerde vanuit Italië.

In de jaren 90 toen de N.V. Van Eyck een plaatsje veroverde in de Top Trends 30.000 kwamen de zonen het management versterken en werd zowel de kleinhandel als het importverhaal binnen het familiebedrijf verder uitgebouwd. Het was dan ook een evidentie om de N.V. Van Eyck te splitsen in 2 volwaardige firma’s – V-Pro Power Equipment en Vegemac – elk gefocust op zijn eigen vakgebied en met een eigen koers voor ogen.

Sinds september 2020 is de derde generatie aan boord gekomen. Emile, zoon van Walter en kleinzoon van René, zal het logistieke proces in goede banen moeten leiden en de online verkoop nauwgezet moeten opvolgen. Inzetten op een webshop naast de traditionele winkelverkoop is een zeer bewuste keuze van V-Pro om de firma te laten verder groeien op de golven van de digitale revolutie.

Vandaag is V-Pro Power Equipment verdeler van merken als ondermeer Belrobotics, Bertolini, Caravaggi, Honda, Husqvarna, Hustler, Kubota, Pellenc, Stihl en Toro.

Met een ervaren en gedreven team van medewerkers (verkoop – techniek – logistiek – administratie) biedt V-Pro u als particulier, tuinaannemer, sportclub, golfuitbater, tuinarchitect, gemeente, provinciaal bestuur, … kwaliteitsproducten aan voor tuin- en bosbouw alsook zeer gespecialiseerde industriële machines.

Onder het motto: “Advies op maat van de klant” en een “Uitstekende service na verkoop” heeft V-Pro Power Equipment de ambitie om verder te blijven groeien en dé tuinzaak bij uitstek in de Druivenstreek te blijven de komende decennia.

Kom ons aanbod van tuinmachines bekijken in onze winkel en krijg persoonlijk advies