Onderhoud

Grote parken, tuinen en sportvelden onderhouden met robotmaaier

Onderhoud

Home » Grote parken, tuinen en sportvelden onderhouden met robotmaaier

Belrobotics maaiers
Grootmeesters voor parken en sportvelden

 

Belrobotics is wereldleider op het gebied van het automatisch maaien van grote oppervlaktes. De PARCMOW maaiers onderhouden zowel het gazon van particulieren met supergrote tuinen als stadsparken en groene ruimtes van bedrijven. Maar Belrobotics maaiers onderhouden ook de grasmatten van prestigieuze sportclubs. Meer dan 350 Europese voetbalclubs op alle niveaus van de Champions League werken met een BIGMOW robot. Ook V-Pro heeft BIGMOWS geïnstalleerd op de voetbalterreinen van Overijse, Sint-Genesius-Rode, Zaventem, Nossegem, Sterrebeek en Watermaal-Bosvoorde.

 

Maaien tot 2,4 hectare

Met 3 zwevende maaikoppen die zich aanpassen aan de eigenschappen van het terrein en 9 roestvrijstalen messen die continue mulching waarborgen, maait de PARCMOW in stilte en op een 100% ecovriendelijke manier oppervlaktes tot 12.000 m². Deze robot staat garant voor een zeer laag energieverbruik en laadt zichzelf binnen de 80 minuten weer op.

 

De BIGMOW, de extra speler op het sportveld

De BIGMOW, kan grasoppervlakten tot 24.000 m² maaien en is dus de ideale maaier om golfbanen, voetbalvelden en andere sportterreinen te onderhouden. De 5 zwevende maaikoppen van deze maaier passen zich direct aan aan de specifieke eigenschappen van het terrein. In totaal bieden 15 roestvrijstalen messen een perfecte mulching over een snijbreedte van 103 cm.

Constant mulchingprincipe

Gewoonlijk groeit het gras op amateur- en gemeentelijke voetbalvelden met 40 mm per week en op professionele voetbalvelden zelfs met 80 mm per week. Het antwoord van de BIGMOW op dit groeitempo is het constant mulchingprincipe of maaien zonder ophopende grasresten. Omdat enkel het bovenste gedeelte van het gras wordt gemaaid wordt er niet de minste vorm van druk op het gazon gelegd en door het frequent maaien heeft onkruid geen enkele kans om te groeien. Dankzij deze techniek zorgt de BIGMOW (en ook de PARCMOW) dat het gazon mooier maar ook compacter en groener is en dus het ideale speeloppervlak voor verscheidene sporten.

Bediening via gebruiksvriendelijke APP

Deze professionele robotmaaiers werken volledig zelfstandig dankzij de gedetailleerde programmering. Ze zijn verbonden met een webportal waar ze kunnen bediend worden via de uizonderlijke gebruiksvriendelijke Belrobotics APP vanaf een tablet of smartphone.

Diefstalbeveiliging dankzij GPS

De robotmaaiers van de laatste generatie zijn voorzien van een GPS waarmee de locatie van de robot in realtime wordt nagegaan. Zodra de robot naar een ongebruikelijke plek verplaatst wordt, ontvangen eigenaar en het Belrobotics-controlecentrum een waarschuwing via sms en brengt het ‘Track & Trace’-systeem hen op de hoogte van eventuele functioneringsproblemen.

In 2016 werd de V-PRO BIGMOW van voetbalclub Tempo Overijse gestolen. Dankzij het track- en tracesysteem werd de maaier nog diezelfde nacht teruggevonden en de dieven opgepakt.

https://www.hln.be/overijse/dieven-stelen-robotmaaier-tempo~a5b6010a/

Veilige, duurzame en kostenefficiënte maaikampioenen

Dankzij de sonars waarmee deze grote grasrobots zijn uitgerust, schakelt het maaisysteem zichzelf direct uit bij het aanraken van een obstakel. Als het toestel zich niet op de grond bevindt, vallen de snijmessen stil en worden ze teruggetrokken onder de maaier.Veiligheid staat absoluut op plaats nummer 1! Ook aan duurzaamheid is gedacht: deze grote toestellen maaien met een gemiddeld jaarlijks energieverbruik van amper 830 kWh. Tot slot, en niet onbelangrijk in tijden waarin sportclubs, bedrijven en overheidsinstanties meer dan ooit kosteneffeciënt gerund worden, kan men dankzij deze grote maaikampioenen tot wel 50% aan kosten besparen.

 

De voordelen van de Belrobotics toestellen op een rijtje:

 

 

Meer informatie nodig? Ontdek alle info op onze productpagina’s, kom langs in onze showroom of contacteer ons hier.

 

PARCMOW

BELROBOTICS PARCMOW

BIGMOW

BELROBOTICS BIGMOW

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang unieke aanbiedingen en waardevolle tips voor het onderhoud van een perfecte gazon.

    Kom ons aanbod van tuinmachines bekijken in onze winkel en krijg persoonlijk advies